Vær personlig i din indretning med dette tilvalg

Der er mange måder at personliggøre sin indretning på. Det kan helt enkelt være ved at vælge eksempelvis køkkeninventar i sin yndlingsfarve eller ved at hænge inspirerende billeder op på væggen. Her vil du blive klogere på, hvad du også kan gøre for, at din indretning bliver personligt udtrykkende.

Et valg, der er op til dig

Et meget effektfuldt middel i denne sammenhæng er at lægge et tæppe i flere af rummene i hjemmet. Det er mattor allmänt, som det hedder på svensk, der i særlig grad kan gøre en forskel for, hvordan atmosfæren derhjemme udspiller sig. Tæpper kan fås i mange forskellige materialer, former, farver og generelt designs. Derfor er “mattor allmänt” et udmærket udtryk for, hvilke tæpper du har at vælge imellem, hvis du vil påvirke til en hyggeligere stemning, når du træder over hoveddørens dørtærskel. Det betyder nemlig “tæpper generelt” – der er altså ikke noget specifikt design, som er bedre end et andet.

Det rette materiale

Du kan eksempelvis skele mod plastvævede tæpper til køkkenet, hvor der vil blive spildt både krummer og evt. væske på det. Dermed risikerer du ikke, at du bruger mange penge på et smukt tæppe, som du hurtigt får ødelagt og ikke kan rengøre. Plastvævede tæpper kan sagtens støvsuges, skrubbes og sågar vandspules, uden at de ødelægges yderligere. Plastik er et yderst anvendeligt materiale til rum, hvor der er stor chance for, at det vil blive spildt på og lignende.

Tæppebelagt trappe

Et andet sted at placere et tæppe, hvor det vil have en stor betydning for opfattelsen af rummets atmosfære, er på trappen. Hvis der lægges tæppe på trappen, vil det ikke mindst være mere behageligt at betræde den, men også signalere en ro og velkommenhed. Er trappen i et af husets dominerende eller første rum, vil dette være noget, mange vil være glade over at signalere.