Turen går i sommerhus

Corona har lukket vores grænser så vi ikke kan komme udenlands. Hvilket gør at vi i sommerferien må ty til de danske alternativer. Heldigvis er der mange sommerhuse man kan leje. Alt efter hvor mange i skal afsted, så kan i afstemme hvilke faciliteter sommerhuset bør have. For eksempel kan man leje sommerhuse med indendørs pool, spa og sauna. En luksus de færreste af os mærker i det daglige. Men udover at ligge i poolen hver dag, så er der også en masse andre ting man kan foretage sig. 

  • Lav god mad. God mad skaber hygge. Men undgå at det behøver at tage flere timer, for i skal jo også nå at slappe af og hygge. 
  • Tænd bål om aftenen med god vin og skumfiduser. Det skaber god hygge, og ungerne vil elske det. Især en god ting hvis det danske vejr tillader det. Snobrød kan også være en mulighed. 
  • Undersøg området for seværdigheder og aktiviteter. Hvis i ikke har været i området før, så kan i undersøge om der sker noget spændende i området. Måske der er noget underholdning for børn, hvis man har sådan nogen. Det kan også være at der er et sted hvor man kan leje kanoer, hvor man kan sejle ud og få en god oplevelse på havet. 
  • Lav lækre drinks. Alkohol skaber bare en god stemning (hvis det kontrolleres). Ingen skal tre fulde, men det skal være på hygge-basis. Gør drinksene flotte at se på med pynt, frugt og sugerør, som hvis i var på Mallorca. 
  • Spille spil. Især en favorit hvis der er børn med i sommerhus. Spil der er sjove og får alle til at grine, store som små, er noget af det bedste. Alle børn elsker at spille med sine forældre. Man kan også lave andre konkurrencer, såsom snørebåndskonkurrencer. Bide i et æble i en balje vand eller andet kreativt. 
  • Gå lange tur. Der skal også være plads til at se seværdigheder, finde den lokale gågade og shoppe lidt, og få en is ismageriet. Hvis der er langt, er der måske mulighed for at leje cykler, så i kan cykle. 
  • Lav det store morgenmadsbord. Det bedste ved at have ferie, er at man har tid til at hygge om morgenmaden. Besøg det lokale bageri, og køb pålæg, kog nogle blødkogte æg. Kombiner med noget saftigt frugt. Med juice, kakao og friskbrygget kaffe. 
  • Lad børnene bestemme. Lav en dag hvor børnene må bestemme hele dagen. De kan selv bestemme om de vil bade hele dagen, eller spise slik til morgenmad. Sådan en dag vil børnene elske og fortælle om, når de kommer tilbage i skolen.