Trækspil – motorisk træk af store maskiner

Leder du efter noget, der kan hjælpe med at trække biler eller andre store maskiner? Så er det sikkert et trækspil, som du er på udkig efter.

Et hydraulisk trækspil er drevet af en hydraulisk motor. Når motoren drejer rundet, kan wiren trækkes ind på tromlen. På den måde kan man eksempelvis trække en bil op på ladet af et redningskøretøj eller får en traktor til at trække maskiner. Der er monteret en negativ hydraulisk bremse på et trækspil. Denne bremse er normalt låst og kræver et hydraulisk tryk for at åbne. Dette vil sige, at spillet altid er låst i udgangspositionen og først roterer, når dette tryk er til rådighed.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her et stort udvalg af trækspil.

Sådan virker et hydraulisk trækspil

Trækspillets motor får de indvendige gear til at dreje rundt. Dette genererer en stor kraft, som nu kan trække rigtig mange kilo. Dermed kan den udvendige tromle dreje rundt og trække wiren ind. Disse trækspil er monteret med udkobling – enten manuel eller luftbetjent – således at wiren kan trækkes af tromlen, uden hydraulikmotoren skal aktiveres.

Stort udvalg af hydrauliske trækspil

Et trækspil kan drives af hydraulikken af en pumpe på en lastbil eller anden ekstern hydraulik. Der findes mindre elektriske trækspil for mobile enheder, men disse har begrænset driftstid. Derfor anbefales hydrauliske trækspil. Med et Vime trækspil få du også et CE godkendt spil. Dette er de, da Vime spil har 10 stk. fjedre i bremse i stedet for eks. 1 stk. tallerken fjeder. Spillet skal kunne holde byrden ved et enkelt brud på fjeder for at være CE godkendt. Dette kan lade sig gøre grundet de 10 stk. fjedre. Dette spil har også en speciel fastgørelse af wiren med en kile. Hvis wiren kører helt ud, kan den ikke springe af spillet, hvilket kan være tilfældet ved andre spil. Der findes et stort udvalg af trækspil, og af netop denne grund finder du med garanti også et, som opfylder lige præcis dine krav og behov. Blandt udvalget finder du desuden også et hav af forskellige reservedele samt wirer.