Spar penge på elregningen med et nyt elselskab

Dette indlæg er sponsoreret.

Hvor tit har du overvejet at skifte elselskab? Måske overvejer du det, hver gang du modtager din elregning i slutningen af måneden? Hvis du endnu ikke er helt overbevist om at skifte elselskab, kan du heldigvis finde råd og vejledning lige her. Du vil måske endda blive overrasket over, hvor nemt det kan være at finde nyt elselskab.

Lige siden 2003 har du selv haft kontrol over, hvordan du vil forsyne din bolig med el. Elmarkedet har siden 2003 været helt åbent, og priserne på strøm er derfor også forskellige, alt efter hvor du vælger at få leveret strøm fra. Derfor er det en rigtig god ide, at du undersøger markedet grundigt på det nødvendige tidspunkt, inden du træffer den endelige beslutning. Du bør også overveje, om du vil betale en fast månedspris eller en variabel pris for din strøm. Begge har både fordele og ulemper.

Fast eller variabel elpris

Hvis du vælger en leverandør med en fast pris, kan du være sikker på, at du altid betaler en fast pris efter aftalte bindingsperiode. Du har også selv indflydelse på den valgte bindingsperiode, og du kan til enhver tid skifte over til et andet elselskab, hvis du alligevel opdager, at den faste pris er for høj til dit forbrug.

Vælger du til gengæld en leverandør med en variabel pris, kan du aldrig rigtig forudse, hvordan din elregning kommer til at se ud. Det kan være en betydelig fordel, hvis nogle måneder er billigere, fordi dagspriserne for strøm har været lave i de givne måneder. Men du kan også komme ud for, at priserne er ekstra høje i andre måneder, hvorfor du sidder tilbage med en større regning end antaget.

For at finde den bedste løsning anbefales det, at du forsøger at danne dig et overblik over dit forbrug, og hvornår dit strømforbrug er størst. Når det gælder variable priser, kan priserne nemlig også variere efter bestemte tidspunkter i døgnet. For eksempel er strømmen betydelig billigere om natten end om dagen.

Skift elselskab på 0,5

Når du har fundet det rette elselskab til dit boligbehov, tager det ikke lang tid at skifte elselskab, og det er ganske gratis. Du skal blot være opmærksom på opsigelsesaftaler og bindingsperioder med dit nuværende elselskab, inden du begynder på noget som helst. Det ville være dumt at ende med to elregninger, kun fordi du ikke fik sat dig ordentligt ind i opsigelsesperioderne.

Når du har fundet den rette leverandør, beder de dig sikkert om at udfylde en tilmeldingsformular, som typisk ikke tager mere end et par minutter at udfylde. Her indtaster du blot dine nødvendige informationer, og efterfølgende vil elselskabet gøre stort set alt arbejdet for dig.

Enkelte elselskaber kan som afslutning bede dig om at aflæse din elmåler. Det afhænger af det enkelte elselskab, og hvor gammel din elmåler er. Hvis du bliver bedt om at aflæse din elmåler, er det kun for at sikre, at alle tal stemmer overens, når du skifter over til dit nye elselskab.