Skab overblik med piktogrammer

Har du før hørt om piktogrammer? Hvis ikke – så er du kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive klogere på, hvad piktogrammer kan bruges til i dagligdagen og i skolen. Du vil i den sammen også blive præsenteret for, hvorfor nogle mennesker foretrækker at anvende et piktogram fremfor andre ting.

Hvad er et piktogram helt præcist?

Et piktogram er egentlig bare et billede, der viser et objekt. Når man begynder at sammensætte disse billeder med objekter, kan man fremstille sine egne piktogrammer for at visualisere forskellige emner for sig selv eller andre. Man kan sammensætte mange forskellige kombinationer, som kan bruges i forskellige henseender.

Mennesker er forskellige

Der er flere fordele ved at anvende piktogrammer i dagligdagen. Først og fremmest hænger det sammen med, at alle mennesker er forskellige. I og med at vi er forskellige mennesker, har vi også forskellige forudsætninger og måder at gøre tingene på.

Nogle mennesker har nemmest ved at huske ting, hvis de skriver det i deres kalender, hvor andre har nemmere ved det, hvis de fremstiller et piktogram. Forskellen er, hvorvidt man husker bedst i bogstaver eller billeder.

Piktogrammer kan bruges til at undervise den kognitive del af hjernen

En anden fordel ved anvendelsen af piktogrammer er, at det kan bruges til at hjælpe og undervise personer, der har svært ved at lære ved hjælp af traditionelle metoder. Piktogrammer kan i den sammenhæng bruges til at understøtte kognitive indlæringsvanskeligheder ved at have en mere visuel indgangsvinkel til læringsmaterialet. Det er dog også vigtigt at understrege, at piktogrammer også sagtens kan bruges i den konventionelle undervisning i skolen. Der er masser af potentiale i at anvende piktogrammer, fordi det er muligt at understøtte den visuelle læring. Eleven kan for eksempel både lære at afkode piktogrammerne, men også lære at lave sin egne piktogrammer.