Sådan kan din familie få hjælp til skilsmissen

Har I taget et valg om at skulle skilles, og har I fælles børn? Der er mange overvejelser forbundet med valget som fx flytning, forældremyndighed og evt. en børnepsykolog i Aarhus. Læs med her, hvis du godt kunne tænke dig nogle gode råd til at finde en hjælpende hånd.

Giv dit barn støtte

Når familielivet ændrer sig, er det vigtigt at give dit barn omsorg, tid og lytte til det, mens I gennemgår en svær tid sammen. Skab nogle gode rammer i begge hjem fx ved at barnet får sit eget værelse begge steder. Det kan det måske være en god hjælp for dit barn at tale med fx Børnetelefonen eller en børnepsykolog i Aarhus. Læs mere om Børnepsykolog Aarhus ved at klikke dig ind på linket.

Selvhjælp

Finder du det svært at komme gennem skilsmissen, kan du selv overveje at tage til psykolog eller en terapeut. Det er vigtigt at passe godt på sig selv og sit mentale helbred, især når du står over for en skilsmisse. Ræk ud efter en professionel, hvis du føler et behov for det.

Få hjælp af familie og venner

De nære relationer omkring jer i form af familiemedlemmer og venskaber kan du måske få en håndsrækning fra. Måske skal du bruge en hånd til flytningen eller til at finde et nyt sted at bo, eller du har brug for at få talt om tingene og få noget personlig støtte til at komme videre.

Tal med andre i samme situation

Udover at tale med nogle, du allerede kender, kan du også overveje at finde nogle fællesskaber hos andre, som står eller har stået i samme situation. Ved at søge efter fællesskaber og grupper kan du få nogle gode råd til at komme godt igennem situationen. Du kan fx finde grupper online eller på sociale medier.