Sådan inkorporerer du dansk design i din boligindretning

Danskerne er kendte for deres stilfulde og minimalistiske tilgang til design, og denne æstetik kan også ses i manges hjem landet over. Dog er der stadigvæk nogen som føler, at boligindretning er en skræmmende og dyr opgave.

Det er nemt at blive fanget af de nyeste trends eller føle, at man er nødt til at købe helt nye møbler, når man går ind i en butik. Men der findes måder at indrette dit hjem på, der ikke vil give dig et stort hul i pengepungen.

Brug af dekoration er en fantastisk måde at pifte ethvert rum op på, og det behøver ikke at være dyrt. I dette indlæg vil vi give dig nogle tips til, hvordan du kommer i gang.

Stilren skandinavisk indretning: enkelhed, minimalisme og naturlighed

Først skal du gøre status over, hvad du allerede har. Ofte glemmer folk de værker, som de allerede ejer. Med lidt kreativitet kan du genbruge nogle af disse på nye måder. Hvis du har nogle gamle malerier eller dekorationer, støv dem af og se, om de passer til den æstetik, som du går efter. Der er gode chancer for, at du kan finde en måde til at få dem til at fungere. Men når det så er sagt, lad os dykke ned i, hvad du kan gøre for at style dit hjem.

  1. Brug lyse og neutrale farver

Et af de kendetegnende træk ved dansk design er brugen af lyse og luftige farver. Hvide, cremefarvede og andre lyse neutrale farver er populære valg til vægge og gulve, da de skaber et åbent og indbydende rum.

Hvis du ikke er klar til at male dine vægge hvide, kan du prøve at tilføje nogle lyse accenter i stedet. Pyntepuder, tæpper og gardiner er alle nemme måder til at tilføre hjemmet lidt dansk stil på.

  • Tænk enkelt og minimalistisk

Når det kommer til danskernes tilgang til design, er mindre, bestemt mere. Hold dine dekorationer enkle og overskuelige, og undgå at tilføje unødvendigt mange småting rundt omkring i huset. Det vil være med til at skabe et rent og roligt look.

Vi anbefaler, at du stadigvæk gør brug af mindre dekorationer, men gør det på en måde som understøtter æstetikken på. F.eks. kan du tilføje en trækat til din vindueskarm med henblik på at give lidt liv og personlighed til rummet.

  • Luk naturligt lys ind

En af de bedste måder at opnå den “danske følelse” derhjemme på er ved at lade så meget naturligt lys som muligt komme ind. Åbn gardinerne og persiennerne, og hvis det er muligt, så tilføj nogle ovenlysvinduer eller ekstra vinduer. Det vil ikke kun være med til at gøre dit rum lysere, men det vil også, få det til at føles mere åbent og indbydende

  • Indfør naturen med planter og blomster

En anden måde til at få hyggefornemmelsen i hjemmet på er ved at bringe nogle planter eller blomster ind. Ved at tilføje et par potteplanter rundt omkring i hjemmet vil du ikke kun være med til at rense luften, men det vil også introducere lidt natur i dit rum. Blomster er også en god måde at tilføje farve og liv til et rum, uden at få det til at føles for travlt eller rodet

Opbygning af dit hjems personlighed

Det behøver ikke at være svært eller dyrt at dekorere dit hjem. Dekorationer og kunst er en fantastisk måde at give dit hjem charme. Ved at gøre status over, hvad du allerede har, og følge vores tips og råd, kan du give dit hjem et nyt, friskt look, der afspejler din egen personlige stil.