Renault er populært i Danmark

Igennem de sidste år har der været en generelt større interesse for bilmærket Renault. Mærket er blevet et af de mest sælgende bilmærker herhjemme i Danmark. Det er især de klassiske modeller som Captur eller Clio, som er nogle af dem som Renault sælger mest. Men der er også andre modeller som er danskernes foretrukne indenfor de respektive segmenter. Dette er modeller som Escape, Kadjar eller Scenic. Renault bilsalg var meget igennem en stor udvikling igennem de sidste mange år. Kigger man tilbage i år 2000, så var Renault det mærke i Danmark som solgte 44.189 styk om året, som svarede til en 14 plads. Kigger man derimod i 2019, så solgte Renault 139.164 styk, hvilket har rykket dem op på en 8. plads. Det betyder de blandt andet har overhalet Mercedes og Suzuki på listen.

Historien bag Renault

Da virksomheden i 1898 blev grundlagt af Louis Renault, og hans brødre, havde de ikke turde forestille sig hvilken gigant koncern virksomheden er i dag. De først Renault biler havde det kendetegn, at de havde motoren foran, imens der trækket kom fra baghjulene. Dette gjorde man via en kardanaksel, og det man kalder et vinkeldrev med kron- og spidsdrev. Dette udviklede sig i de senere år til at blive nærmest enerådende i bilverdenen. Allerede på lidt under 20 år formodede Renault, at blive Frankrigs største producent, hvor de årligt producerede 10.000 biler. Bilmærket var på dette tidspunkt specielt kendt for deres hyrevogne, som senere blev brugt til troppetransport i første verdenskrig. Renault blev senere i mellemårene fast leverandører af mellemklasse biler, og ikke mindst luksusbiler.

Renault spiller en vigtig del af bil historien

Når man siger Renault, så sætter man det lig med fransk ingeniør arbejde, og flotte designlinjer, hvor der indeni, også er en rigtig god kvalitet, komfort og holdbarhed. En Renault er rigtig god til enhver der sætter pris på en kvalitets bil. Rigtig mange klassikere er blevet skabt på samlebånd ved den store franske bilfabrikant. Renault bliver faktisk også anset for at være opfinderen af den klassiske, og meget populære MPV- klasse. Denne model blev introduceret for verden i 1984 under navnet Esacpe, som vi også kender i dag. Det betød at Renault nærmest stod fadder til den helt ny bil klasse, som havde plads til hele familien.