Optimer dit tag med en overstrygning

Er du begyndt at se tegn på svamp eller råd i dine spær på taget? Har du oplevelser med vand, der løber igennem dit tag? Så er det vist på tide, at du får foretaget en overstrygning.

Fugt kan være utrolig ødelæggende for dit tag, men dette problem kan løses med overstrygning.

En overstrygning kan modstå selv de mest ekstreme vejrforhold og vejrændringer, som vi tit oplever i Danmark. Fugerne tager ikke skade af hverken varme eller frost, og det kan sagtens holde både regn og sne ude fra loftet. Fugen, som bruges til overstrygning, har en meget stor hæfteevne, hvilket gør, at dine tagsten nærmest bliver limet samme til en stor sammenhængende overflade, som dit tag jo burde være.

Hvis dette lyder som den rette løsning for dig, så finder du her meget mere information vedrørende overstrygning.

Sådan foretages en overstrygning

Overstygning foregår ved hjælp af nogler moderne og gennemtestede metoder med en fugepistol. Fugepistolen presser den tykke og seje fugemasse ind i de små revner samt sprækker mellem tagstenene. Man arbejder altså med en fugemasse, som skaber en langtidsholdbar fuge, der er i stand til at følge tagets naturlige bevægelser uden at revne eller miste evnen til at binde tagstenene sammen.

Det er yderst vigtigt, at ens tag får lige præcis den kærlig hånd, som den har brug for efter mange år, da et utæt tag kan være skyld i store skader i huset. Hvis dit tag er utæt, og det ikke opdages i tide, kan det have store konsekvenser for både spær, isolering, loft og vægge, og så bliver regningen bare endnu større.

Hvis du blot kigger ved rygningen og skotrenden, hvor de to tagflader mødes, kan du selv undersøge, om dit tag er utæt. Typiske årsager til utætheder er monteringsfejl, dårlig vedligeholdelse og naturligt slid.

Det anbefales naturligvis at få foretaget en overstrygning af hele taget, så det bibeholder et så harmonisk udtryk som muligt, og du vil blive mere tilfreds med resultatet.

Så hvis du ønsker at gøre noget godt for dit tag og forlænge levetiden på det og derved undgå at skulle investere i et helt nyt tag, så er en overstrygning den rette løsning for dig.