Opkvalificér dig i dansk og matematik med FVU-fag

Du lærer gennem livet. Og hvis du har blod på tanden for på sigt at tage en uddannelse, f.eks. en erhvervsuddannelse, hvor der stilles krav til boglige færdigheder, skal du måske overveje at tage FVU-fag. FVU står for forberedende voksenundervisning. Kort fortalt styrker FVU-fag dig inden for dansk og matematik. Det kan være en hjælp, hvis du eksempelvis ikke er helt skarp på danske færdigheder som læsning eller stavning.

På FVU er lærestoffet jordnært

Læs mere om FVU lige her, hvis du vil blive klogere på hverdagen eller økonomien under studiet. Du skal se FVU-fag som noget, der styrker helt basale færdigheder inden for skriftlig og mundtlig dansk samt simple færdigheder inden for løsning af regnestykker. Noget godt ved FVU-fag er, at der ikke bare undervises i teori løsrevet fra virkeligheden. Stoffet bliver jordnært med konkrete eksempler.

Læs dansk og matematik som selvstudie

Hvor lang tid tager det at tage FVU-fag? Det kan der ikke gives et konkret svar på, da det er meget individuelt. Føler du dig tryg nok i dansk og matematik, fordi du har haft undervisning på f.eks. en anden uddannelse eller andre måder, så er FVU Selvstudie en mulighed for dig, som vil kunne tage FVU-prøven uden undervisning. Så kan du selv forberede dig til prøven uden at tage fagene, og består du, har du klaret FVU-forløbet.

Brug FVU-fag som springbræt til noget andet

Med FVU bliver det muligt for dig, som f.eks. ikke gennemførte folkeskolen eller gerne vil opkvalificeres at få nogle af de fag, der kan hjælpe dig videre. Måske får du blod på tanden for at prøve kræfter med noget sværere f.eks. en erhvervsuddannelse. Når du nørkler med dine FVU-fag, så får du indsigt i, hvor meget du kan lige nu, og hvor lærenem du er.

En gammel hund kan faktisk godt lære nye kunster – den skal bare have lidt hjælp.