Mere overskud i hverdagen

Vi kender det alle, at vi føler os tunge og uoplagte i hverdagen. Dagene ser ens ud, og vi prøver at skåne os selv mest muligt for at tømme alt energien ud af kroppen. Men faktisk er det omvendt, at jo mere aktiv man er på daglig basis, jo mere energi går man også. Og det er jo en god spiral. Herunder er der gode tips til hvordan du kan ændre små ting i din dagligdag, for bedre livsstil. 

  • Sørg for at få nok søvn. For lidt eller dårlig søvn, er ikke ligefrem god benzin til at forbrænde noget energi. Får man ikke nok søvn, er benzintanken tom. Derfor skal du have en god søvnrytme, og ikke komme for sent i seng. 
  • Spis energirig morgenmad – Her er det altså ikke en omkring chokopops jeg mener, som er det hele sukker. Men en god morgenmad med næring som holder i lang tid. Havregryn med friske frugter er en god start, som også giver energi. 
  • Drik meget vand –  Man bør drikke 2 liter væske om dagen. Får du ikke vand nok, bliver du dehydreret og kan ende med hovedpine, som gør at du ender på sofaen. 
  • Spis mellemmåltider – spis et æble når du bliver sulten, eller en energibar, som holder dit blodsukker oppe og dit energi-niveau stabilt. 
  • Gør noget godt for dig selv – Et godt boost til energi er når man forkæler sig selv. Hvis ikke det er kosmetisk, så gør i det meste noget for din krop, såsom at gå en tur, hvis vejret er til det. Træn derhjemme eller i fitness-centeret. 
  • Mød med veninderne – At være sammen med dem med elsker, giver rigtig god energi. De får en til at grine, som er sundt og godt for sjælen. 
  • Tag cyklen i stedet for bilen eller bussen. 
  • Undgå larm i baggrunden. Her menes der med, at sæt radioen på indenfor en 1-2 timer. Men sluk herefter og lad der være fuldstændig ro. Mange af os har fjernsynet kørende i baggrunden, musik, eller andet der larmer. Ro til hjernen minimere også chancen for stress. 

Der er rigtig mange ting man kan gøre for at skabe mere energi til sig selv. Yoga kan også være en god måde at skabe energi, hvor man får forbindelse til sit indre jeg, og får ro og kaos i balance. Man kan starte allerede fra i morgen, og gøre en forskel. Ingen siger at du behøver at ændre alle dårlige vaner, men man kan starte med 2-3 tiltag. Derefter øg og ændre efter behov.