Lyt en bog

Det lyder helt tosset at sige det på den måde. Lyt en bog. Lige siden folkeskolen er vi blevet lært, at det er sundt at læse og at man skal gøre det, så man kan blive klogere og kulturel. Men sådan behøver det ikke være. Du behøver ikke gå rundt med noget, der ligner dårlig samvittighed, fordi du ikke har koncentrationen eller tiden til at læse en bog, når du samtidig skal have en hverdag til at hænge sammen. Men hvis du godt kunne tænke dig at prøve kræfter med noget lidt andet, skal du måske alligevel kigge i den retning.

Lydbøger er en stjernegod idé til dig, der har svært ved at finde tid til at læse. Du kan lytte til en bog på vej til arbejde i bilen, eller du kan have den kørende, mens du laver mad. Der er ingen grænser, og du kan finde et nemt og overskueligt overblik, så du kan finde en god lydbogstjenester her.

Gør det til en rutine

Hvis du først er blevet glad for at høre lydbøger, kan du gøre dig selv en tjeneste og gøre det til en del af den daglige rutine at lytte. Det giver dig nye indspark hver eneste dag, og i mange tilfælde giver det også stof til eftertanke. Der findes alle mulige former for genrer, og hvis du godt kan lide at lege detektiv og gætte med undervejs, er det garanteret krimiernes verden, du skal begive dig på opdagelse i.

Hvis du hellere vil lytte til noget med hele familien, kan det være det skal være nogle af de kendte fantasyromaner, I skal lytte til før sengetid, og med de helt mindste er der også adskillige børnebøger, der er blevet indtalt. Nogle tjenester har et bredt udvalg til hele familien, mens andre fokuserer på enkelte genrer. Og biblioteket har et helt gratis udvalg.