Legetøj til børn i forskellige alderstrin – hvad skal jeg vælge?

Mangler du inspiration til hvilket legetøj, du skal købe til et barn på en given alder? Så er du kommet til det helt rette sted. Lige her har du nemlig netop mulighed for at læse meget mere om hvilket legetøj, der passer til børn i en given alder. Og det er vigtigt at få valgt noget legetøj af høj kvalitet, idet børn både bider i og sutter på legetøj. Legetøj til børn skal altså tages alvorligt uanset, hvilket alderstrin du skal finde legetøj til. Vi har således samlet lidt idéer til dig her. Er det dog slet ikke legetøj, du mangler inspiration til, men derimod indretningen af dit hjem? Så kan du læse meget mere om det på netblogg.dk.

Legetøj til en nyfødt – 0-3 måneder

I denne alder kan dit barn ligge på ryggen, og han eller hun elsker at kigge på ansigter. Mimik, stemmer og interaktion er i denne alder utroligt interessant. Det er dog begrænset, hvad han eller hun kan se af farver, hvorfor du med stor fordel kan vælge legetøj i klare farver, der er nemme at se. Vælg for eksempel at købe fold-ud-bøger eller aktivitetstæpper, der er enkle, så barnet ikke bliver overstimuleret. En uro over puslebordet er i denne alder ligeledes fin, idet den kan være med til at berolige barnet.

Legetøj til en lille baby – 3-6 måneder

Har dit barn nået denne alder, kan han eller hun bevidst gribe efter legetøj og ligeledes give slip på det igen. Det er her, at dit barn lærer at forstå reaktioner. For eksempel kan han eller hun begynde at forstå, at en bold siger noget, hvis den trykkes på. Godt legetøj til børn i denne alder er derfor også legetøj, der kan sige lyde eller som knitrer og rasler. Det kan for eksempel være en rangle eller en lille bold med musik. Det er dog vigtigt, at legetøjet ikke er for tungt eller for hårdt, derimod er det vigtigt, at dit barn har legetøj af forskelligt materiale.

Legetøj til en stor baby – 6-9 måneder

Nu er dit barn nået til en alder, hvor han eller hun kan se på længere afstand. Desuden vil du opleve, at han eller hun ligeledes begynder at sidde op samt kravle – og derfor er det også tid til at børnesikre hjemmet. Godt legetøj til børn i denne alder er bolde, rasleæg og kuglebaner med store kugler. Dit barn vil desuden elske at sidde og bladre i en papbog.