Lækre kombucha bobler med lavendel Hidcote Blue

Lavendel Hidcote Blue er en lavendelsort, som blandt andet kan bruges til at lave fantastisk lækker kombucha. Lavendel er planter, der elsker solskin. De trives i varmt vejr og gror bedst i tørt klima. De bliver højest og bredest, når de gror i områder, hvor vintrene er milde og somrene er varme. Lavendler når deres fulde størrelse efter to/tre sæsoner. Hidcote Blue kan dyrkes i Danmark og er den mest mørkeblå af de lavendelsorter, som vi dyrker herhjemme. Lavendler er vintergrønne halvbuske, som hører hjemme i Middelhavsområdet. De blomstrer mellem juli og september. Lavendelblomster dufter fantastisk og tiltrækker masser af sommerfugle, bier og humlebier. Det gør de, fordi de indeholder en masse pollen og nektar. Blomsterne fungerer fantastisk i kombucha bobler, som er et boblende og vinøst, lækkert alternativ til alkoholiske drikke, som eksempelvis champagne. Hvis du ønsker en alkoholfattig drink, som er perfekt egnet til forretter, er kombucha bobler helt perfekt. Kombucha bobler infuseret med Hidcote Blue har en helt unik og kompleks smag. Den har noter af æble, citrus og endda ingefær. Den passer perfekt til forretter, eksempelvis nødder, oliven og chips, også skaldyrs- og fiskeretter passer den fantastisk til. Kombucha infuseret med lavendel Hidcote Blue er en fantastisk alkoholfri drink.

Lavendel Hidcote Blue – om kombucha bobler

Kombucha har på det seneste været en trend. Men hvad er det egentlig? Og hvad er lavendel Hidcote Blue? Kombucha er en let drik med bobler, som laves af gæret te. Den kan være læskedriksagtig i sin smag eller vinøs, og hvordan, den enkelte kombucha smager, afhænger af forskellige faktorer under produktionen. Kombucha bobler er således vinøse og super elegante. De kan fås i champagneflasker, hvilket skaber en luksuriøs oplevelse. De er helt ideelle alternativer, hvis du elsker mousserende vin eller champagne, eftersom alkoholprocenten kan være så lav som 1.2 procent. Udvalget er bredt, hvorfor der er masser af muligheder for at finde en drink, som matcher ens ønsker. Hidcote Blue er en fantastisk variant, som er blevet hædret for sin lækre smag.

Lavendel Hidcote Blue – kort om kombucha

Kombucha te, som lavendel Hidcote Blue er en variant af, stammer fra Kina og går tusindvis af år tilbage. Det er en fermenteret probiotisk drink, som laves af te, sukker og en svamp til gæring. Kombuchasvampen er gummiagtig og rund. Dens farve er lys orange/hvid/brunlig. Den præcise farve afhænger af, hvor i fermenteringsprocessen den er. Svampen kaldes også SCOBY, som er en forkortelse for – på dansk – symbiotisk kultur af bakterier og gær. Det er gode bakterier og gær, der arbejder synergistisk sammen og producerer en bestemt fermentering. Fermenteringen er naturlig og derfor populær i hele verden.