Kom i mål med dit vægttab

Vægttab kan være et svært emne at snakke om. Både før og efter. Ikke desto mindre er der mange, der ønsker et. Måske ved de ikke, hvor de skal begynde. Det kan virke som en uoverskuelig opgave, men hvis man holder sig til sin plan, er optimistisk og dedikeret, så er vægttabet inde for rækkevidde. Hvis din rejse er lidt svær, eller du savner inspiration, så er dette også inde for rækkevidde.

Kost

Et vægttab opstår ved en sammensætning af forskellige komponenter. For det første er der kosten. Denne skal være varieret og består af en masse grønt, magret protein, og sunde kostfibre. Det er ikke alle, der har samme viljestyrke til at modstå fedtede eller søde sager. Det er også helt i orden. Mange holder sig til den regel, der hedder 80/20 reglen. Denne regel peger på, at så længe 80% af ens kost er sund og varieret, så kan de resterende 20% bestå af, hvad end man ellers længes efter. Desuden kan man supplere kosten med et vægttab kosttilskud. Disse virker som regel ved at booste metabolismen eller øge fedtforbrændingen.

Træning

Det andet store komponent, som vægttabet består af, er træning. Det er helt essentielt at røre sig, fordi det forbrænder kalorier og fedt, samt styrker musklerne. Man får derfor ikke kun en slank, men også defineret krop, efter vægttabet. Man kan benytte sig af mange forskellige former for træning. Nogle holder sig til løbetræningen. Andre nyder at gå i fitness, mens andre igen kan lide at træne derhjemme. Om de så end laver HIIT træning, pilates eller yoga. Det handler om at finde en form for træning, som man nyder, og som man kan opretholde regelmæssigt gennem længere tid. Hverdagsmotion i form af gåture, cykelture, eller bare at tage trappen i stedet for elevatoren, bidrager også positivt til vægttabet. Desuden er søvnen vigtigt for et vægttab.