Hvorfor er der så stor efterspørgsel på sikkerhedssko?

De seneste tal for salg af sikkerhedssko viser, at flere og flere virksomheder opdager de mange fordele der er ved at investere i sikkerhedssko til ansatte på arbejdspladsen. I det vestlige Europa blev der i 2020 alene solgt sikkerhedssko for næsten 2000 millioner Euro. 

Flere og flere virksomheder har en større forståelse for, at sikkerhedsudstyr på arbejdspladsen kan omregnes direkte til store besparelser. Hvert år koster små og større arbejdsulykker nemlig svimlende beløb i omkostninger for utallige firmaer – omkostninger, der nemt kunne være undgået med noget så simpelt som en sikkerhedssko. 

Sikkerhedssko beskytter i større grad mod forskellige skader

I virkeligheden findes der næsten ikke den ting som ansatte i dag ikke kan blive beskyttet mod via en sikkerhedssko. Det betyder også, at sikkerhedssko er en stor gevinst for arbejdspladsernes produktivitet. Sikkerhedssko kan: 

  • Beskytte mod skarpe genstande eller elektrisk strøm 
  • De kan have energy-såle, der absorberer negativ energi på hårde gulve. 
  • De kan være varme isoleret (så fødder holdes mere kølige)
  • De kan være kulde isoleret (så fødder holdes mere varme)
  • Sikkerhedssko kan være vandresistente i forskellige grader
  • De kan også være resistente over for ekstrem varme 
  • Man kan vælge sikkerhedssko, der også beskytter mere af ankler og lægge
  • Man kan vælge sikkerhedssko i form af træsko, sneakers, vandrestøvler, gummistøvler med mere

Flere og flere virksomheder investerer i sikkerhedssko

Virksomhedernes behov for at minimere omkostninger relateret til ulykker og skader på arbejdspladsen betyder, at markedet for sikkerhedssko bliver ved med at stige i hele Europa. Hvad end det handler om byggebranchen, transport- og produktionsvirksomheder eller endda hospitalsvæsenet, så er der en stadig større efterspørgsel for sikkerhedsbeklædning og sikkerhedssko. 

I 2020 stod transport og byggebranchen, samt produktionsvirksomheder, for den største stigning i efterspørgsel på sikkerhedssko. Dette til trods for, at mange virksomheder også i denne periode var ramt af covid-19 udfordringer og dertilhørende nedjusteringer på grund af restriktioner i hele verden. 

Nu hvor verden er ved at bevæge sig væk fra restriktioner relateret til corona vil vi se en post-pandemisk vækst inden for salget af mange varer og services. Dette er også gældende for markedet for sikkerhedssko. 

Sikkerhedssko beskytter virksomhedens omsætning

Tyskland er det land i Europa, hvor der er størst salg af sikkerhedssko og der forventes at ske en endnu større stigning af salg nu, hvor restriktionerne er ved at være forbi. Det gælder især de små og mellemstore virksomheder i landet. 

Den type sikkerhedssko vi vil se det største salg af, er især de skridsikre og elektrisk isolerede sikkerhedssko. Dette fordi et stort antal af de ulykker og skader, der forekommer på arbejdspladser i dag er relateret til, at ansatte er udsat for spændinger eller ulykker, hvor de glider eller snubler på glatte gulve. 

En enkelt ulykke på en arbejdsplads kan ende med at koste virksomheden dyrt, når en ansat er sygemeldt i en kort eller længere periode. Den lille investering firmaet får ud af at anvende sikkerhedssko på arbejdspladsen er hurtigt tjent hjem. Derfor anslås det også, at der fortsat vil være store stigninger i salget af sikkerhedssko i den nærmeste analyseperiode for 2022-2025.