Hvad er en registreringsafgift?

I Danmark har vi stadig meget store afgifter pålagt bilejere. En af dem er registreringsafgiften. En afgift som allerede blev indført i Danmark i 1925.

Registreringsafgiften er en bilafgift, som skal betales, inden en bil må køre i trafikken af en person med bopæl i Danmark. Registreringsafgiften skal som hovedregel betales af den person, som ejer køretøjet på tidspunktet for afgiftens indtræden. Afgiften bliver beregnet ud fra prisen. Køber du f.eks. en bil i Tyskland, så skal du regne med at skulle betale fra 50-150 % af bilens værdi i registreringsafgift.

En stor udgift er blevet mindre

Der har været en stor omvæltning i forhold til lovgivningen omkring registreringsafgiften i de senere år. Det ser dog ud som om, at der nu er ved at komme ro på, så der ikke dukker ekstra ubehagelige udgifter op. Samtidig er toppen taget af afgifterne, så det er nede på et mindre niveau end før, hvilket også gør det mere attraktivt at importere biler fra andre lande. Danmark har dog stadig et afgiftsniveau blandt de højeste i verden.

Få professionel hjælp

Loven om registreringsafgifter på importerede biler kan være en jungle at finde ud af. Derfor er det en god idé at få hjælp til at klare processen. Hos afgiften.dk er man specialister i at lave de rigtige beregninger, så du kan være helt sikker på den pris, som du endeligt kommer til at betale for din bil. Afgiften.dk er godkendt af SKAT til at beregne og indbetale afgifter på køretøjer i Danmark. Derfor kan du være helt tryg, når du får stillet en pris i udsigt. Du er nemlig garanteret, at det ikke bliver dyrere, end hvad der er blevet beregnet, mens du får penge tilbage, hvis det viser sig, at beregningen var til den gode side.

Et unikt system

Det er en kompliceret størrelse at skulle lave en bindende beregning af en registreringsafgift. Derfor er det vigtigt, at du enten selv er 110 procent sikker på alle regler omkring udregningerne, eller at du engagere dig med nogle, som har helt styr på det. Hos Afgiften.dk har man udviklet sit eget system til at lave beregninger. For at kunne vurdere din bils værdi, skal du blot være klar med de relevante dokumenter og billeder, som har betydning for at kunne bestemme den helt korrekte afgift. Og husk at du skal have foretaget en vurdering, så du kan få betalt afgiften med det samme. Ellers må du ikke bruge din bil på de danske veje.