Hold barnedåben derhjemme

Er der kommet et nyt familiemedlem til verden? Så skal denne nye dreng eller pige naturligvis have et navn, hvilket oftest bliver fejret med en fest efter den ceremonielle gudstjeneste, hvor den lille nye døbes i din kristne tro.

Forløbet i kirken er relativt fast i sine rammer, men den efterfølgende fest sår i helt selv for! OG hvorfor ikke holde festen hjemme hos jer selv, hvis i har mulighed for det? Vi ser her på, hvad du skal huske.

Hvem skal med?

Når du planlægger en barnedåb, er det vigtigt at starte med at få et overblik over, hvem der skal med. Først nu du kender antallet af gæster, er det muligt at planlægge mad, drikke m.m.

Lav derfor en liste over de personer, som i gerne vil have tager del i festen. Hernæst er det vigtigt, at i sender invitationerne ud i god tid, så dagen er reserveret.

Hvor skal festen holdes?

Festen kan holdes mange steder. Og mange vælger fortsat at leje festlokaler til at holde festen. En anden og god mulighed er at holde festen derhjemme. Det kan gøres hvis i har store nok lokaler eller ved at leje et festtelt til barnedåbsfesten.

Når I har valgt lokalet eller festteltet, skal det naturligvis udstyres med pynt. Her er det altid en god idé at tænke i farvetemaet, hvor man traditionelt bruger lyserød til piger o g lyseblå til drenge. Dette er naturligvis helt op til den enkelte, men balloner, servietter, dug etc. i flotte lyserøde eller lyseblå farvenuancer er med til at ”fejre” den lille nye og dennes dåb.

Hvad med maden?

Det behøver ikke at være besværligt at få styr på maden til jeres barnedåb. Festens størrelse og budgettet dikterer i høj grad valget, men der er mange muligheder.

Maden kan også bestemmes ud fra, hvilken fest i holder. Måske er det en kortere fest i et tidsrum tidligere på dagen, hvor det kunne være oplagt med en brunch.

Måske er det en eftermiddag, hvor en god omgang smørrebrød kunne mætte gæsterne eller måske er det en aften, hvor en let buffetanretning er ideel. Holder i festen i egen have kunne i ligefrem tænde op i grillen, hvis vejret tillader det!

Husk desuden rigeligt med snacks.