Har du svært ved at få dine børn i seng? Læs gode råd her

Du er måske i en periode, hvor du kan mærke, at dine børn virkelig bare ikke vil i seng. Det er svært at få dem i seng, og det er som om, at det bare er de sidste, som de vil. Du er derfor i gang med at finde ud af, hvad du kan gøre for at få dem i seng. Det er ikke en nem opgave, som du er ude på, men du er måske håbefuld omkring, at du kan finde nogle god råd til, hvordan det kan klares.

Sengetøjet

Det kan være, at du skal gøre det hele lidt hyggeligere med noget sjovt junior sengetøj. For børn kan det med at skulle i seng være ekstremt trist, fordi det selvfølgelig er sjovere at lege og lave andre ting. Men hvis sengetøjet har et sjovt motiv eller lignende, kan det måske gøre en forskel. Det kan f.eks. være et forslag, at I tager ud og køber nyt sengetøj sammen, så barnet også har været med til at vælge.

Det kan også være, at I skal købe en natbamse sammen eller lave andre rutiner sammen, så dit barn har noget at glæde sig til, selvom det betyder, at de skal i seng.

Læse en bog

Det kan godt være en idé at begynde at læse sammen, inden de skal sove, så der stadig er en aktivitet tilbage, selvom de er i seng. Måske i allerede gør det, og det virker stadig ikke, så kan det være en idé, at I læser endnu længere, eller måske igen vælger en bog sammen. At barnet er en del af alle disse valg og selv kan få lov til at tage nogle beslutninger, kan gøre sengetid mere sjov, fordi det ikke kun bliver noget, som barnet skal gøre.