Hanne Vibeke Holst – Et populært valg

Kender du det når man bliver fuldstændig opslugt i en god bog og hvor man bare slet ikke har lyst til at stoppe med at læse? Det har mange læsere af Hanne Vibeke Holst’s værker helt sikkert prøvet. Den anerkendte danske forfatter har i en årrække publiceret flere prisvindende bøger og har over tid blevet en af landets mest populære forfattere i nyere tid.

Hvis du har lyst til at dykke ned i hendes eventyrlige værker og forfatterskab, så kan du finde et stort udvalg af Hanne Vibeke Holst og hendes værker hos Bog & idé.

Baggrund

Hanne Vibeke Holst er født den 21. februar i den nordjyske by Hjørring i en søskendeflok på tre, hvor hun er den ældste datter. Hendes forældre Knud og Kirsten Holst var begge forfattere og havde begge to en stor indvirkning på Hanne Vibeke Holst’s fremtidige karriere som forfatter. Hanne Vibeke Holst har flere gange beskrevet, hvordan hendes far Knud Holst har fungeret som en slags læremester for hende, og han på en måde banede vejen for hendes lyst og interesse for forfatterskabet.

Hanne Vibeke Holst er uddannet journalist på Danmarks Journalisthøjskole, som hun dimitterede fra i 1984. Derefter arbejdede hun i korte omgange som journalist for aviser og blade som BT og Berlingske Tidende. Det var dog ikke den journalistiske retning, der endte med at være hendes kald, da Hanne Vibeke Holst blev mere og mere tiltrukket af fiktionens kunst som forfatter. Dette kom til live, da hun skrev sine første romaner Hejsa Majsa og Ud af røret, Maja! som begge har den 16-årige Maja i hovedskikkelsen.

Igennem Hanne Vibeke Holst og hendes lange karriere som forfatter har hun vundet utallige priser meritter, som da hun vandt De Gyldne Laurbær i 2008 eller da hun blev tildelt Statens Kunstfonds Legatudvalg For Litteraturs på baggrund af hendes roman Knud, den store i 2014.

Hanne Vibeke Holst’s bibliografi

Hanne Vibeke Holst startede sin karriere som forfatter med at udgive ungdomsbøgerne Hejsa Majsa og Ud af røret, Maja! om teenageren Maja, som hurtigt blev populære i den yngre målgruppe. Hanne Vibeke Holst’s seneste roman Som pesten der udkom i 2014 har mere kant og fungerer som en slags samtidsthriller. I Som pesten følger man den idealistiske læge Karoline Branner, som netop har scoret et stort job som koordinator for pandemier og epidemier hos den verden omspændte organisation WHO.

Udvalgte bøger af Hanne Vibeke Holst:

Hejsa Majsa (1980) – Ud af røret, Maja! (1981) – Kronprinsessen (2002) – Kongemordet (2005) – Knud, den store (2013) – Som pesten (2014)