Guiden til dig, som skal sende dit barn afsted på efterskole

Når ens barn tager på efterskole, starter en helt ny periode i deres liv. Det er første gang, de skal stå på egne ben, og det kan som forælder være en stor omvæltning, som man lige skal vænne sig til. Pludselig er det jo ikke så nemt lige at se hinanden, og der er måske ikke så meget tid til familiehygge, som der før var.

Det er det rigtigt stort at sende sit barn på efterskole, og noget, som man kan være stolt af. Den efterskole, dit barn skal gå på, skal være et sted, de føler sig hjemme, og føler sig forstået og hørt – hvis din familie er religiøs, er det måske en kristen efterskole, i skal finde. Sædding er en kristen efterskole, så det er måske den, i skal vælge?

Hjælp så godt du kan med omstillingen

Selvom dit barn jo skal stå på egne ben, når de tager på efterskole, kan der stadig godt være brug for din hjælp. Måske dit barn ringer hjem, og fortæller, at de har lidt svært ved lige at omstille sig.

Der er jo mange flere mennesker, end man er vant til, og man er aldrig rigtigt alene. Tag en snak med dit barn, og forsikrer dem om, at det hele nok skal gå. Selvom barnet er blevet så voksent, at de skal på efterskole, kan de godt sommetider have brug for et par trøstende ord fra deres forældre.

Hyg jer i de weekender, hvor barnet er hjemme

Når dit barn kommer hjem fra efterskole i en weekend eller en ferie, er det jo super hyggeligt, og i kan endelig få brugt lidt tid sammen. Selvom man kan være tilbøjelig til at glemme det, så husk at lade dit barn hvile sig – det kan nemlig være lidt trættende at være på efterskole.