Guide: sådan finder du den rigtige højskole for dig

Hvis du er færdig med folkeskolen, er der en masse muligheder for, hvad du kan lave bagefter. En af dem er at tage på højskole. På højskolen studerer du ikke kun, du bor der også – dette giver en mulighed for at opleve et stort fællesskab med dine andre elever, og lære hinanden at kende på en helt særlig måde.

Det kan dog være lidt svært, når man skal finde ud af, hvilken højskole man skal vælge. Hvis du er vild med håndbold, kunne idrætshøjskole håndbold være lige noget for dig!

Find ud af, hvilke krav du har til højskolen

Når du skal ud og vælge en højskole, er det en god ide først at gøre sig nogle overvejelser omkring, hvad dette højskoleophold skal indebære for dig. Er der noget, du gerne vil lave specifikt? Det kunne være noget som en speciel sportsgren.

Så skal du jo lede efter højskoler, som tilbyder dette. når du først har fundet ud af, hvilke krav du har til den højskole, som du skal på, kan du begynde at indsnævre søgningen lidt. Det gør det også lidt nemmere, når du ved, hvad du gerne vil lave på højskolen.

Besøg skolen

Når du skal finde den højskole, som passer bedst til dig, er din allerbedste mulighed at besøge skolen. På den måde vil du nemlig kunne opleve den i virkeligheden, og på den måde se, om det er noget for dig. Her kan du snakke med nuværende elever, som kan fortælle om deres oplevelser på skolen.

Her kan du også snakke med lærerne, som kan fortælle dig lidt om hverdagen på skolen og eventuelle praktiske oplysninger. På den måde kan du altså komme ud og opleve efterskolen på egen krop, og sikkert på den måde mærke, om det er et sted for dig.