Gør noget godt for miljøet: Brug de grønne bioposer

Vi lever i en verden, hvor vi har brug for at passe på vores jord. Det har vi alle mærket denne sommer. Derfor er bæredygtighed og miljøbevidsthed også blevet en høj prioritet. Bioposer er blevet meget populære som et grædt alternativ til traditionelle plastposer. Bioposerne er blevet hyldet som en innovation måde at gøre en emballageløsning grønnere på.

Hvorfor er bioposer gode?

Bioposer bliver fremstillet af biologisk nedbrydende materiale, som bliver nedbrudt naturligt i miljøet og derfor ikke forårsager skadelig forurening. Poserne bliver nedbrudt i miljøet inden for få måneder eller år. Det er altså en væsensforskel til almindelige plastposer, det kan tage flere årtier at nedbryde.

Der er som sagt mange fordele ved bioposer. Her er bare et par af dem:

  • De er miljøvenlige. De skåner vores miljø og hjælper vores plastaffald, som kommer os selv og vores forurenede hav til gode for vores oceaner.
  • Mange af poserne er fremstillet af majs eller kartofler, som er fornybare ressourcer. Det gør dem til et  fornuftigt alternativ i forhold til konventionelle plastposer, der er lavet af oliebaserede materialer.
  • Bioposerne reducerer vores Co2-udslip. Det udleder samlet set mindre Co2 at producere en grøn biopose end en almindelig plastpose.

Som I kan læse, er fordelen ved bioposer mange, men det kræver nu alligevel energi og ressourcer at producere alle bioposerne. Desuden er det vigtigt stadig at håndtere poserne rigtig i forhold til affaldshåndteringen, da poserne kun nedbrydes i de rette miljøbetingelser.

Gør noget godt for miljøet

Men hvis I gerne vil gøre noget godt for miljøet i hverdagen, er det her en god løsning. Skift de gamle almindelige plastposer ud med de nye bio affaldsposer. I vil flytte den grønne omstilling tættere ind i hjemmet og føle at I gør en forskel, når I benytter jer af bioposerne. At gøre noget godt for miljøet behøver ikke at være svært eller uoverskueligt, det kan også godt være let og faktisk være et positivt indgreb i hverdagen.

Bioposerne repræsenterer fremtiden ved at være produceret af bionedbrydelige materialer. En fremtid, som vi er nødt til at gå hen imod, hvis vi vil passe på vores smukke planet. Der er de bionedbrydelige poser et lille, men vigtigt skridt imod den grønne omstilling, er nødvendig for at beholde det smukke og diverse liv på jorden.