Fordele ved efterskoleophold

Plager dine børn dig om at komme på efterskole? Og er du i tvivl om hvorvidt det er en god idé eller ej? I skoleåret 2020/2021 tog omtrent 30.000 unge på efterskole – og dette er med god grund. Mange kalder deres efterskole-år for det bedste i deres liv.

Der er nemlig en hel masse fordele ved at tage på efterskole. Først og fremmest er det med til at fremme den personlige udvikling, da barnet/den unge teenager lærer at stå på egne ben, tage en masse ansvar og bo tæt sammen med andre mennesker.

Efterskolen er også med til at danne livslange relationer, og kan være starten på utrolige mange betydningsfulde venskaber. Man er sammen med jævnaldrende døgnet rundt, som giver en helt speciel dynamik. Mange oplever at de bliver utrolig moden i løbet af det år efterskolen varer, som vil gavne ufattelig meget videre i ens uddannelse- og livsrejse.

Vælg den rigtige efterskole
Det er også vigtigt at vælge den rigtige efterskole. For mange kan det være en fordel at vælge en skole, som ligger et stykke væk fra ens folkeskole og hjem, da det giver en følelse af en ny start, som kan gavne mange unge. Derudover kan man også vælge fx en sportsefterskole, hvis man elsker idræt og gymnastik eller en musikefterskole, hvis man elsker rytme og instrumenter.

Mange efterskoler tilbyder faglig stærk undervisning indenfor specifikke områder, som klæder den unge godt på til en videre uddannelse. Det er også her hvor man kan blive endnu klogere på hvilke valg, som man vil tage fremadrettet i livet. Man kan vælge mellem utrolig mange spændende valg- og linjefag ud fra ens egne interesser. Man har altså mulighed for at skræddersy sit efterskole-år lige præcis som man selv ønsker, som giver de bedste forudsætninger til et lærerigt, underholdende og spændende år.