Er der stadig behov for masker og mundbind?

Sidder du med et stort lager af mundbind derhjemme? Føler du bare stadig en større tryghed ved at bruge dem? Uanset din situation så vil det nok være et nærliggende spørgsmål for de fleste, om maskerne faktisk fortsat kan gøre en forskel. Når nu vi har været vant til at bruge dem så længe, så kan de måske stadig være gavnlige. Dette spørgsmål kan du få en smule mere afklaring på i denne artikel. Og er du på udkig efter en god en af slagsen, så bør du vælge en ffp2 maske.

Hvilken forskel gør de egentlig?

For at besvare om de stadig kan være nyttige, er vi nødt til at se på, hvilken forskel de faktisk gør. For maskerne tjener selvfølgelig et meget klart formål. Det er nemlig at beskytte mod smitte. Men hvordan gør de det, i hvor høj grad og i hvilke tilfælde?

Kort sagt så beskytter maskerne ved at lægge et ekstra lag af beskyttelse over dine luftveje. På den måde får du altså renere luft ind og ud, når du ånder. Ideen er således, at de fungerer som et filter for luftbårne sygdomme og altså ikke kun coronavirus.

Hvor meget de beskytter afhænger blandt andet af, hvordan du håndterer dem. Du skal helst ikke bruge dem i for lang tid ad gangen. Derudover skal du også så vidt muligt undgå at røre for meget ved dem. Så beskytter de nemlig langt bedre.

De beskytter både dig og andre. Når du har det på, så risikerer du ikke at smitte nogen, hvis du nu går og bærer på en sygdom, du endnu ikke har opdaget. Måske får du slet ingen symptomer, men det kan hjælpe de mindre resistente. På den måde er det altså fortsat godt at bruge dem. For der er stadig både coronavirus og andre sygdomme, som de kan beskytte imod.