Bolte: Hvornår skal jeg bruge dem?

Hvad end du er på udkig efter rustfri bolte, flancerbolte eller bræddebolte, så findes der bolte til netop dit behov. Udvalget af bolte på markedet spænder nemlig bredt, og du kan derfor også altid regne med, at der er nogen, der passer til netop det gør-det-selv projekt, som du skal i gang med. Og det gælder naturligvis også uanset, om du skal bruge bolte til et indendørs eller udendørs projekt. Er du dog ikke så erfaren indenfor bolte, og er du derfor også i tvivl om, hvilke du skal vælge samt hvorfor du skal vælge dem? Så kan du blive meget klogere på netop det her i artiklen. Læs med og bliv klogere, eller find allerede de helt perfekte bolte blandt udvalget i dag.

 

Bolte til større konstruktioner

Når du skal lave gør-det-selv projekter, der er større end sædvanligt, bør du vælge bolte fremfor skruer. Det bør du, fordi almindelige søm og skruer ikke er stærke nok til at holde store konstruktioner sammen. Bolte er nemlig store og kraftige, og de kan spændes hårdere end almindelige skruer, hvorfor de holder projektet bedre sammen. Og når det så er sagt, så findes der to forskellige typer af bolte: maskinbolten med et sekskantet hoved og bræddebolten, der har en flad skive oven på det sekskantede hoved.

 

Bolte har mange nyttige funktioner

Der er faktisk også nogle bolte, der hedder øjebolte. Disse skal du vælge, hvis du skal fastgøre genstande i forbindelse med transport, løft af tunge genstande samt sikkerhedsmæssige formål. Det er nemlig bolte, der er designet til, at du nemt og hurtigt kan sætte en stålwire, et reb eller andre produkter fast til noget. Af netop den grund bliver øjebolte ofte også brugt til at hænge billeder op på vægge. Krogen bag på billedet kan nemlig nemt og hurtigt få fat på skruens løkke. Generelt har denne type af bolte faktisk bare flere nyttige funktioner, og du kan derfor med stor fordel anvende dem i løbet af dit gør-det-selv projekt. Og ønsker du at finde de helt rette bolte, uanset om det er øjebolte eller en helt anden type, så kan du med stor fordel følge linket øverst i artiklen. Her kan du udforske et stort udvalg.