Belønningstavle til børn – skab struktur i dit barns hverdag

Ønsker du at lære dit barn om at strukturere en travl hverdagsuge med pligter og aktiviteter? Så bør du anskaffe en belønningstavle til børn.

En belønningstavle til børn fungerer som et whiteboard, hvortil der medfører magneter med børnevenlig illustrationer af dagens aktiviteter, som tydeliggør rutinerne som barnet forventes at deltage i morgen, middag og aften. Med en belønningstavle får barnet et tydeligt og visuelt overblik i hverdagen, samt faste og trygge rammer, hvilket langt de fleste børn foretrækker. En belønningstavle til børn bliver et værktøj, der giver overblik i hverdagen for dit barn. Tavlen gør det nemmere for forældre at introducere sunde vaner og sættte et system sammen i hverdagen på en pædagogisk og forståelig facon.

Hvis dette lyder som noget, dit barn kunne bruge, så finder du her en belønningstavle til børn.

Fasthold barnets motivation med en belønningstavle

På en belønningstavle til børn er der plads til, at dig og dit barn kan udfylde stjerner eller andre positive symboler, når én eller flere aftalte handlinger er udført. Disse symboler kan tegnes direkte på tavlen med en tusch og naturligvis nemt fjernes igen.

Når dit barn har fået et vist antal symboler, er det tid til en belønning. Dette kunne eksempelvis være at få lov til at bestemme aftensmad eller noget andet, som motiverer dit barn. Når dit barn så har opnået en belønning, illustreres dette på tavlen med en rød magnet. Et givent antal røde magneter udløser en endnu større belønning. Dette kan eksempelvis være at bestemme, hvilken dessert der skal serveres lørdag aften.

Det vigtigste med en belønningstavle for børn er, at barnet gennem medbestemmelse bliver motiveret til at ville løse de opgaver, der er i hverdagen. På den måde bliver der færre konflikter, og du får et mere motiveret og selvstændigt barn.

Du kan også købe en timer med til din belønningstalve. Dette ur gør det tydeligt for dit barn, hvor lang tid, der er sat af til de forskellige aktiviteter. Dette hjælper også dit barn til at få en bedre forståelse af tid.

Der er altså mange fordel ved at anskaffe sig en belønningstavle til børn, og både dig og dit barn bliver med garant