At give et barn en dukke i gave er altid en god idé

Det kan være lidt af en udfordring at finde den perfekte gave til et barn i 1-5-års alderen. Dog er der særligt ét stykke legetøj, som er en sikker vinder, og det er nemlig dukken. Dukker kan bruges til underholdende lege og fantasifulde rollespil, men de medvirker også til at udvikle barnets sociale færdigheder, empati med videre. I det følgende kan du blive klogere på, hvordan du finder den helt rette dukke at give i gave.

Der findes mange forskellige typer af dukker

På det danske marked kan du finde et væld af forskellige slags dukker til børn. Du kan for eksempel gå på opdagelse i de populære Asi dukker, der fremstår yderst naturtro. Disse dukker udgør den perfekte gaveidé til ethvert barn, der synes, det er sjovt at lege med og passe på dukker.

Hvem skal du give en dukke til?

Hvem du skal give en dukke til, har stor betydning for, hvilken type dukke du skal give.

Det kan derfor være en god idé at tage højde for følgende faktorer, når du går på dukkejagt:

  • Barnets køn: En dreng vil lettere kunne spejle sig selv i en drengedukke, ligesom en pige lettere vil kunne spejle sig selv i en pigedukke.

  • Barnets alder: Du kan få dukker i forskellige hårdheder og størrelser. Til det yngre barn er det en god idé at vælge en lille og blød dukke. Til det ældre barn kan du vælge en større dukke, der tilmed er udformet i et mere hårdt materiale.

Overvej ekstraudstyr til dukken

Hvis du ikke synes, at det er nok bare at give en dukke i gave, så kan du supplere med ekstraudstyr til dukken. Det gør det meget sjovere for barnet at lege med dukken, når der eksempelvis er en dukkevogn, tøj eller sut involveret.