Ankelvægte og eksplosiv træning

Ankelvægte giver dig en masse nye muligheder indenfor din træning. De kan bruges i stort set alle træningsmetoder, hvilket kan være med til at forbedre din træning markant. Du kan derfor flytte dig hurtigere og derved få bedre resultater.

Ankelvægte kan bruges fra alt til styrketræning, løbetræning, plyometrisk træning eller bare en gåtur. Du kan derfor bruge dem ofte, samt kan du også få en række forskellige varianter. Det er vægten, der er anderledes, hvilket også betyder, at du nemt og hurtigt kan ændre belastningen.

Øg belastningen på en anderledes måde og bliv mere eksplosiv

Med ankelvægte har du mulighed for at øge din belastning på forskellige øvelser på en anden måde end hvad du er vant til. Det skyldes, at din belastning kommer til at være rundt om anklerne og derved er mere forbundet til dig og din kropsvægt. Det åbner en masse døre for nye måder at træne på.

Du kan blandt andet træne din eksplosivitet på en meget bedre måde, da dine muskler skal flytte flere kilo. Det kan være i en plyometrisk øvelse, hvor du har flere hop lige efter hinanden. Her skal accelerationen fortsat være hurtig, men den øgede vægt kræver mere af musklerne. Du vil derfor blive mere eksplosiv, når du ikke har dem på, da dine muskler er vant til en større belastning.

Vælg kvalitet over pris

Det er altid en god ide, at du sørger for at vælge kvalitet over pris. Specielt, når det kommer til træning. Du har brug for, at du kan stole på dit udstyr. Hvis dit udstyr går i stykker midt under en øvelse vil det ikke blot ødelægge din træning, men der kan også ske ulykker. Hvis en af dine ankelvægte går i stykker og falder af under træningen kan du risikere at lande på det og komme galt afsted.

Køb et sæt med forskellige varianter

Det er en god ide, at du køber et sæt, der har forskellige størrelser. På den måde kan du bedre variere din belastning og udvikle dig gradvist. Nogen øvelser kræver måske mere vægt end andre hvorfor det er en god ide at have forskellige ankelvægte. Det vil give dig en meget større frihed i din træning, som du vil sætte stor pris på i længden. Du vil kunne udvikle dig meget bedre, da du kan variere i din belastning.