Sådan vælger du de rette hestebokse

Det siges, at der er noget ved en hests udvendige, som er godt for et menneskes indvendige. Hvis du også er af den overbevisning, er det kun forståeligt, at du gerne vil bo et sted, hvor du kan have heste. Men det kræver først og fremmest, at du har et sted, hvor hestene kan stå. Mere konkret skal du bruge de rette hestebokse. Det kan godt være lidt af en jungle at finde dem. Men heldigvis finder du gode råd i følgende artikel.

Husk også, at du altid har mulighed for at købe gode og solide hestebokse hos Dan Egtved. Her står det erfarne personale klar til at hjælpe dig, så du ender med den helt rette løsning.

Tag udgangspunkt i hesten og dennes behov

Når du skal bruge hestebokse og andet inventar til hestestalden, bør du altid tage udgangspunkt i hesten og dennes behov. Først og fremmest er det vigtigt, at hesteboksen er stor nok til din hest. Det er faktisk bestemt ved lovkrav, hvor stor en boks som minimum skal være. Derfor bør du altid sætte dig ind i, hvilken størrelse boks netop din hest skal bruge.

Det er vigtigt, at hesten kan stå godt i boksen samt bevæge sig frit. Det omfatter blandt andet muligheden for at kunne strække halsen i alle retninger samt lægge sig ned.

Ejendommens forhold

Det er naturligvis også vigtigt, at du tager højde for din ejendoms forhold, når du skal købe hestebokse. Det er vigtigt, at du placerer boksen et sted, hvor der er rigeligt med lys og luft.

Derudover skal du også have øje for infrastrukturen. Blandt andet får din hest brug for vand i sin boks. Her er det afgjort nemmest, hvis du installerer en såkaldt vandkop. Men den kan hesten blot trykke med sin mule, og så kommer der vand ud. Men det kræver, at der er vandforsyning til hestens boks.

Alternativt kan du også placere en balje med vand i boksen, hvis det ikke er muligt at få vandforsyning dertil.

Budget og vedligeholdelse

Det er nemt at købe sig fattig i hestebokse. Derfor bør du også altid lægge et budget for dit indkøb, inden du går i gang. Her er det også vigtigt, at du husker på eventuelle merudgifter.

Det kan blandt andet være:

  • Installation
  • Elektricitet
  • Byggetilladelser