5 trends inden for gulvbelægning du bør kende

Hvad er trenden indenfor flottegulve, det får du et bud på her, hvor du kan læse mere om, hvilke gulvtyper, der er populære netop nu.

Sildebensparket

Det er efterhånden ved at være nogle år siden at sildebensparket blev en af de mest populære gulvtyper, når danskerne skulle vælge gulv, men der er ikke noget der tyder på at gulvtypen mister sin popularitet foreløbigt. Sildebensparket er nemlig stadig utroligt populært både i den traditionelle variant i træ og i de mere prisvenlige varianter i laminat og vinyl.

Det er da også med god grund at sildebensparket er utroligt populært. Gulvtypen er nemlig meget smuk og er med det klassiske sildebensmønster et flot blikfang i indretningen.

Klikvinyler

En anden gulvtype, der i dag er meget populær er klikvinyler, som er en videreudvikling af den klassiske rullevinyl. Klikvinyler er i enten planke-, stav- eller klinkeformat og har et kliksystem, der gør, at gulvet kan lægges som et svømmende gulv, modsat en klassisk rullevinyl, der skal fuldlimes til undergulvet.

Moderne klikvinyler er meget naturtro gengivelser af enten trægulve eller klinker.

Praktiske gulve

Mange af os har en travl hverdag, og så er det rart ikke at skulle bruge en masse tid på dine gulve. Derfor er det heller ikke overraskende, at mange i dag, når de vælger et nyt gulv, går efter et gulv, der ikke kræver den store pleje, og som samtidig kan klare det slid og de udfordringer en travl hverdag medfører. Derfor er laminatgulve og vinylgulve meget populære i disse år.

Akustikgulve

Udover at være pæne at se på kan gulve også medvirke til at skabe et bedre indeklima ved at forbedre akustikken i et rum. Et gulv, der er lyddæmpende og medvirker til at forbedre akustikken, kaldes et akustikgulv. Mange akustikgulve har som en del af deres opbygning et korklag, hvilket har den ekstra fordel, at gulvet også virker isolerende.

Betonlook

Når det gælder klinker er en af de store trends betonlooket. Klinker, der ligner materialet beton er således særdeles populære både i klassiske grå farvetoner og i andre farver. Betonlooket giver klinken et rustikt udtryk, men er samtidigt stadigt neutralt nok til at kunne passe ind i de fleste indretningsstilarter.

Betonlooket kan også fås med laminat- og vinylgulve.